Omgeving

Welkom in Bulgarije! Onthaasten in de schatkamer van de natuur in ons dorpje Pomoshtitsa !

Een extreem mooi landschap: het binnenland met heuvels, de “Bulgaarse Provence”, met ontelbare zonnebloemvelden, afwisselend landschap met vele bossen en bergen tot het uitgestrekte strand aan de Zwarte Zee. De zee en brede stranden bereik je op 130 km in de moderne stad Varna. Een paradijs voor de fotograaf.

Boeiende steden met een rijke geschiedenis en dorpjes uit “ons” ver verleden met een zeer gastvrije bevolking die u telkens met een warm welkom begroet. Warme zomers en korte krachtige winters waardoor de natuur zeer rijk en groen is.

Onze zomerverblijven liggen vlakbij elkaar in het gezellige Pomoshtitsa, wellicht het mooiste dorpje! Tijdens het wandelen pluk je het fruit van de talrijke fruitbomen langs de weg en vind je kruiden die heerlijk ruiken. Authenticiteit : kippen en ganzen lopen op straat in het dorp en elke morgen word je gewekt door de bellen van schapen en geiten samen met de roep van de herder.

Houdt u van een onmetelijke rust dan is dit de ideale plek om te onthaasten! Puur genieten van de natuur en een ongecompliceerde samenleving, fietsen , wandelen en zoveel meer…

Het stadsleven is echter nooit veraf.

Op 23 km in Razgrad vindt u talrijke gezellige restaurants, elke dag de versmarkt en uiteraard ook een paar supermarkten, naast kleine Bulgaarse shops waar een zoektocht kan starten naar de authentieke aarden potten. De Romeinse opgravingen “Abritus” dient u zeker te  ontdekken.

De ruime omgeving biedt talrijke toeristische troeven zoals de steden Rousse (op 65 km) en Veliko Tarnovo alsook de wijnstreek van Targoviste richting Shoumen, een stad met vele Middeleeuwse sporen. Varna aan de Zwarte Zee – op 130 km – is de belangrijkste badplaats met lange stranden en een prachtig oud stadsgedeelte waar je voor een spotprijs een heerlijke lunch of verrukkelijk dessert verorbert in het 5* Grand Hotel London ,Musala street.

Maar na de drukte van de stad zult u zich ongetwijfeld reppen naar het kleine paradijsje, Pomoshtitsa…

Extra algemene info over Bulgarije kan u vinden op http://www.bulgaarsverkeersbureau.nl .

Bulgarije is een schatkamer van de natuur, een groene oase.

In onze regio zijn er vruchtbare gronden waar voornamelijk zonnebloemen, granen en maïs worden verbouwd, maar ook heel veel kruiden. Overal langs de weg vindt men vele fruitbomen en notelaars. De vele bossen bestaan uit naaldbomen maar ook eiken, beuken en esdoorns.

De natuur is héél groen en ongerept waarvan u kan genieten dicht in de buurt alsook in het natuurpark van Roussenski Lom.

 In onze streek komen op in de beboste heuvels wildvoor zoals herten en wilde zwijnen. Tijdens een vroege ochtendwandeling kun je duidelijk de sporen terugvinden!

In andere streken met hogere bergen komen wolven en beren voor. Bulgarije telt ca. 350 vogelsoorten waarvan er ongeveer 160 voorkomen rond het Srebarna-meer, dat onder bescherming van de UNESCO staat. Vooral gekend als kolonie voor de pelikaan. Ook op de vele eilandjes in de Donau komen vele soorten vogels voor zoals lepelaars, plevieren, futen en zilverreigers. Op het platteland leven nog tienduizenden ooievaars die in augustus vertrekken naar het zuiden. Aan de kust broeden o.a. pelikanen en overal leven grote kolonies zwaluwen.

Wij genieten telkens van het spektakel waarbij de zwaluwen bij valavond boven het zwembad duiken naar vliegjes…