Bulgaars Recept

Traditioneel Pitkabrood

Ga zelf aan de slag en bak een typisch Bulgaarse specialiteit. 

Ingrediënten:

  • 1kg witte bloem 
  • 42g verse gist 
  • 3 eieren
  • 2à3 eetlepels olie 
  • 200 ml melk
  • 200 g yoghurt 
  • 1 eetl zout
  • 1 eetl suiker

Bereiding : alle ingrediënten op kamertemperatuur brengen.

  • Gist oplossen in 100ml warme melk en voeg beetje bloem toe om te binden en suiker.
  • Doe dit in grote mengkomen en voeg de gezeefde bloem toe, olie, eieren en melk ,yoghurt en zout.
  • Kneed tot gladde deeg, verdeel in 2 om beter te rijzen , gedurende 30 à 45 min tot dubbel zo groot in omvang;
  • Verdeel elk in 7 stukken zodat u totaal van minimim 14 deeglengtes kunt oprollen en tegen elkaar in ronde geboterde vorm schikken. Overstrijken met eigeel
  • In voorverwarmde oven van 200° bakken van zodra gebruind mag t° zakken tot 160° voor ongeveer 30 minuten. 


Smakelijk!