Traditioneel Pitkabrood
Ga zelf aan de slag en bak een typisch Bulgaarse specialiteit.
Ingrediënten:
- 1kg witte bloem
- 42g verse gist
- 3 eieren
- 2à3 eetlepels olie
- 200 ml melk
- 200 g yoghurt
- 1 eetl zout
- 1 eetl suiker
Bereiding : alle ingrediënten op kamertemperatuur brengen.
- Gist oplossen in 100ml warme melk en voeg beetje bloem toe om te binden en suiker.
- Doe dit in grote mengkomen en voeg de gezeefde bloem toe, olie, eieren en melk ,yoghurt en zout.
- Kneed tot gladde deeg, verdeel in 2 om beter te rijzen , gedurende 30 à 45 min tot dubbel zo groot in omvang;
- Verdeel elk in 7 stukken zodat u totaal van minimim 14 deeglengtes kunt oprollen en tegen elkaar in ronde geboterde vorm schikken. Overstrijken met eigeel
- In voorverwarmde oven van 200° bakken van zodra gebruind mag t° zakken tot 160° voor ongeveer 30 minuten.
Smakelijk!